Што се колачиња?

Што се колачиња?
Колачињата се мали текстуални датотеки што се чуваат на вашиот компјутер или мобилен телефон од веб -страниците што ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да се читаат од веб -страниците што ги посетувате и да ви помогнат да се идентификувате кога повторно ќе ја отворите веб -страницата. Овие текстуални датотеки можат да бидат „трајни“ или „привремени“. Постојаните колачиња остануваат на вашиот компјутер дури и кога ќе го исклучите прелистувачот. Колачињата се користат за различни намени, како што се да ги запомните вашите активности и преференции (вклучувања, преференции за јазик, големина на фонт или како се прикажува вашата страница) за да обезбедите персонализирана/прилагодена содржина на веб -страницата. и прикажете ја нејзината историја на навигација.

Зошто користиме колачиња?

Ние користиме колачиња на оваа веб -страница од следниве причини:
-За техничко работење на веб-страницата;
-За собирање агрегатна и анонимна статистика;
-За запомнување на вашите преференции за тоа како се прикажува страницата (преференции за параметрите на екранот), како што се контрастот на бојата или големината на фонтот;
-За да ве потсетам / потсетам, дали се согласувате (или не се согласувате) со нашата употреба на колачиња на оваа веб -страница.
-Кога ќе ја посетите нашата веб -страница, можеме да собереме некои податоци од вашето пребарување, како што е IP адресата, каква содржина од веб -страницата на MAKPROGRES Ltd. Виница сте ја посетиле, кога сте ја посетиле и од која веб -страница сте биле пренасочени.
-Кога ја посетувате нашата веб -страница, ние користиме услуга од трета страна на Google Analytics за да собереме стандардни информации за пристап и детали за однесувањето на посетителите, но на начин што никој не може да се идентификува, ниту пак на Google му е дозволено да го открие идентитетот на оние што ја посетиле нашата веб -страница .

Какви колачиња користиме?

Ние користиме упорни колачиња, кои го паметат пребарувањето / сесијата кога корисникот го исклучува прелистувачот, со цел да го одржиме статусот на корисникот.

Може ли да избришете или контролирате колачиња?

Информациите поврзани со колачињата не се користат за ваша лична идентификација. Прифаќањето на овие колачиња не е неопходно за работа на веб -страницата, но тие ќе ви овозможат подобро искуство за пребарување. Ако ги сакате овие колачиња, можете да ги избришете или блокирате, но ако сакате некои карактеристики на оваа веб -страница може да не функционираат правилно.
Можете да ги избришете сите колачиња што се веќе на вашиот компјутер и да го поставите повидливиот дел од пребарувачите на нивниот експерт